torsdag 3. november 2011

Malta - Comino og Cominetto 03.11.2011

Velkommen til Comino og Cominetto

Om Malta og Gozo er små øyer, så er Comino - for ikke å snakke om Cominetto – så små at du må følge godt med, ellers går du glipp av dem på vei fra Malta til Gozo. Kartet viser Malta, Comino og Gozo.

Cominetto er en søt liten utgave av Comino, og sammen danner de utgangspunktet for en ”komme-seg-vekk-øy”, de som ikke har det avslappende og stille nok på Gozo kan bare ta en tur innom her. Det er 3 fastboende på øya – en prest , en søster og en bror. Om det er søsteren og broren til presten, eller om det bare er søsteren til broren eller broren til søsteren, se det forteller historien ingen ting om, men ifølge presten er vi vel alle søstre og brødre... Disse tre er litt tilårskomne, og bor gjerne på ”fastlsandet” om vinteren. Tidligere drev de jordbruk på øya, men nå har kaninene tatt over!

Det er faktisk ett sommerhotell på denne bilfrie øya, og selvfølgelig et vakttårn, det hører naturlig nok med her ute i havgapet.
Mellom Comino og Cominetto finnes en nydelig lagune som fylles av badegjester i sommermånedene, både med og uten snorkel. Lurer du på hva den deilige duften er? Det kommer selvfølgelig an på hvor du er, men her på Comino er det antagelig teppet av timian som brer seg over øya...

Her har vi både Comino, Cominetto  og lagunen med Gozo i bakgrunnen.

1 kommentar:

  1. Cominetto virker som et koselig sted!! Takk for at du holder oss informert om Malta (og omegn)

    SvarSlett

Hyggelige kommentarer