søndag 6. november 2011

Malta 06.11.2011

Malta er bare 27 km lang, og 14,5 km bred - en fin søndagstur dersom man har gode sko.. Det blir nødvendigvis mye snakk om størrelse her nede, alt er i grunnen ganske lite. Ca 410 000 personer har fordelt hele 310 000 biler seg imellom - men bilene er selvfølgelig små.. I og med at befolkningstettheten er såpass stor(!!), er det få ville dyr på øya. Firfirslene er ganske søte, men kaninene, gekkoene, kamelonene, de små skorpionene og de små harmløse slangene, har jeg ikke sett -  helt greit for meg!



Det er ganske lite (selvfølgelig..!) vegetasjon på Malta. Britene ville dyrke bomull i tidligere tider, noe som gikk på bekostning av frukttrær og andre trær. Nå lager de god olivenolje av egen avling, så man kan se små grønne felt innimellom, men frukt må fremdeles importeres.

Bildet viser en liten øy på sørsiden som heter Filfla. Våre kjære briter har gjort så mange prøvebombinger her at den har endret fasong. For å bevare det lille som er igjen av øya, er det ulovlig å gå i land her, og det er nok fuglene i reservatet fornøyd med!



Ikke langt fra Filfla ligger Den Blå Grotten. Buen er ca 20 meter høy, og den går ca 50 meter inn i klippen. Et yndet turistmål, dersom man absolutt vil.. Heldigvis var sjøen så urolig da vi var der at jeg slapp å vise min pinglete side..

Litt lenger nordvest, ligger det høyeste punktet på Malta - de 250 meter høye klippene - Dingli Cliffs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer