tirsdag 22. november 2011

Malta 22.11.2011 - "villdyr"

Jeg var blitt forespeilet en del herreløse hunder på Malta, men så langt har jeg ikke sett noen, bare registrert at de allerede har vært der kan du si på en måte… Derimot er det en mengde katter overalt, som blir fôret av de som har fått det kallet! Disse dyra finnes ikke sjenerte, så se hvor du går!!!




Ved de fleste parkanlegg står liknende plakater, noe de eierløse hundene også respekterer!






Her er et blått kattehus med landlig beliggenhet, likevel ganske sentralt, da det er oppført midt på fortauet. Kjøkkenet er som vi ser under tak, men soverommet kan by på utfordringer ved nedbør – da går det selvfølgelig an å sove på stua.









Noen ønsker en friere tilværelse, og henger rundt på gatehjørnene… En liten nysgjerrigper midt i bildet!


De mer urbane kattene bor i kollektiv i denne kattebyen med adresse St. Julians. Her har de alt de kan drømme om av hus, leker og mat, ja til og med julepynten er allerede på plass! 3 av beboerne var hjemme da bildet ble tatt, og skimtes nederst til høyre.



Malta har problemer med å bli kvitt søpla. Søppelanlegget nord for St. Julians som nå er stengt, måler hele 35 meter i høyden og dekker et areal på 400 mål!!! Ingen vet hvor mange giftige stoffer som lekker ut derfra, men de håper å kunne renovere området ved hjelp av EU-midler.


Malteserne skal antagelig kildesortere, det står i hvert fall søppelkonteinere til slikt rundt omkring, men hvor nøye de er vet jeg ikke. Søpla, "alt-i-ett," settes ut om morgenen. I løpet av dagen snegler søppelbilen seg gjennom gatene med unge gutter halsende rundt, mens de etter beste evne samler inn og kaster søppelposene. Hvilket eldorado for måker! ..men de glimrer heldigvis med sitt fravær..!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer