torsdag 17. november 2011

Malta 17.11.2011 - Mdina

Mdina er tidligere hovedstad på Malta, og en av Europas best bevarte middelalderbyer. Omringet av en tykk mur omtrent midt på øya, finner vi byen på en høyde, dermed var det lett å få øye på fienden når han kom. Vollgraven mellom Mdina og forstaden Rabat fungerer i dag som sitrontrehage.


Bildet viser St. Peter og St. Pauls Katedral, og er tatt utenfor muren. Dersom noen er i tvil - fotografen sniker seg rundt på nattestid...  Tør du bli med innenfor?

Vi går gjennom hovedporten - Main Gate - som det antas at de rikeste fikk bruke.

Ikke fullt så prangende er den andre inngangen, men vi kommer både ut og inn, i tillegg ser vi at porten blir velsignet.

Flere av de 300 personene som bor her, tilhører det øvre sosiale lag. De synes ikke i bybildet, og i og med at vinduslemmene ofte er lukket igjen, ser det ikke ut som det bor folk her i det hele tatt.
I byens mange koselige og romantiske smug, finnes flere restauranter og kafeer.
  
Mdina har hele 7 kirker og katedraler. Dette er St. Peter og St. Pauls Katedral, og ser vi nøye etter er det jammen 2 klokker rett under bjellene, det er i og for seg ganske vanlig. I dag fungerer den venstre som en kalender, der den korte viseren markerer måneden, mens den lange viser dagen, og klokken til høyre er bare det - en klokke. Det er imidlertid noe spesielt med den venstre, for i tidligere tider var det meningen at djevelen skulle bruke den! Vi får håpe han skjønte det, og ikke gikk etter den høyre, da var det han som lurte befolkningen og ikke omvendt...  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer