mandag 31. oktober 2011

Malta - Gozo 31.10.2011

Gozo er en frodigere øy enn Malta, de dyrker mye grønnsaker, og alle har god tid... Malteserne reiser gjerne hit når de skal på en langweekend og ønsker å slappe av. Da er de såkalte farmhouses populære. Dette er hus som i gamle dager rommet både dyr og mennesker, men som i dag har blitt modernisert og er komfortable.


Det har ikke alltid vært fred og ro på Gozo. Øya ligger svært utsatt til, og har gjennom tiden vært mye plaget av pirater. Spesielt tyrkiske pirater har herjet, og tok gozitanerne som slaver. På et tidspunkt rundt 1550 var øya så godt som avfolket. Da det igjen ble bosetting her, måtte alle sove innenfor en mur inne på øya hver eneste natt frem til midt på 1600-tallet. Her er bilde av et av husene som befant seg innenfor denne muren, The Citadel. Selv om øya ikke er stor, tok det nok sin tid å gå til sengs...



Inngangspartiet til festningsmuren har blitt tæret av vær og vind - bokstavelig talt. Kalksteinen som ble brukt og fortsatt brukes som byggemateriale er ganske myk, noe som tydelig ses her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer