fredag 28. oktober 2011

Malta 28.10.2011 - Paceville

Malta ligger 288 km nord for Afrika, 93 km sør for Sicilia og har et typisk middelhavsklima. Somrene er stekende varme, og vintrene forholdsvis milde. Vår og høst kommer den varme sciroccovinden fra Afrika, det er den jeg nyter nå!!!



En liten strand i St. George's Bay, Paceville. Veien går mellom "skogen" og stranden, men på en solseng i 27 grader og havet som holder 22 er det absolutt mulig å kose seg... Skyene holdt seg unna solen denne ettermiddagen, og etter hvert krydde det av folk.





Øya består av flere lag kalkstein og er relativt flat. Globegerinakalken er honninggul, denne fargen er fremtredende over hele Malta.

Spennende, og fantastisk å skue utover havet langs strandpromenaden fra Paceville til Sliema. Enkelte trodde de kunne hamle opp med disse kjempekreftene - en dame vasset uti for å posere, og en sekk ble kastet rundt, men havnet heldigvis til slutt på land, sekken altså! Hvordan det gikk med damen som vasset ut og ville ha et eksotisk bilde? Jo da, hun ble hanket i land, og hadde mer flaks enn hun noen gang blir klar over tror jeg...  

1 kommentar:

  1. Kjekt å få se, kanskje jeg skulle besøke Malta en gang. så viktig å ha respekt for havet. Koselige bilder. :))

    SvarSlett

Hyggelige kommentarer