søndag 22. mai 2011

Glutenfri scones uten melk, egg og gjær - enkelt å lage - godt å spise

Du trenger:
  • 2 ss linfrø
  • 2 ss sesamfrø
  • 3-4 ss solsikkekjerner
  • 3-4 ss gresskarkjerner
  • 1 dl havregryn - glutenfri
  • 4 dl glutenfirtt mel, evt. quinuamel (kan også lages med vanlig mel)
  • 2 ts fiberhusk (dersom du bruker vanlig mel skal du sløyfe fiberhusk)
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss rapsolje (kan sløyfes)
  • en "klype" sukker
  • etpar "klyper" salt
  • ca 1/2 l vann
Dersom du har tid og vil gjøre deg ekstra flid, kan du male lin- og sesamfrøene i en blender, da får du nyttiggjort flere av næringsstoffene. Du kan også riste solsikke- og gresskarkjernene lett i en tørr stekepanne, da får de en ekstra god smak!

Bland alt og rør godt. Deigen skal være så fast at den ikke renner utover når du legger den på et bakepapir, samtidig som den er såpass klissete at du ikke kan elte den, da blir sconsene fort harde og tørre. Lag en tykk grøt! Fordel deigen utover et stekebrett dekket med bakepapir - ca 2-3cm høy. Du kan velge om du markerer/deler opp i biter nå, eller steker hele "kaka" og skjærer opp etterpå. Jeg bruker å dele opp etter at den er stekt og avkjølt litt, og får da 6-8 passe store scones.

Stekes ved 200 grader ca 30 min. Steketiden avhenger av din ovn, men 30-40 min bruker å være nok.

Del bitene i 2 og ta på yndlingspålegget ditt - NAMMM!!

Sconsen er som det meste annet bakverk, best når det er ferskt, så hvis det er noe igjen - putt det i fryseren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer