- 2 ss linfrø
- 2 ss sesamfrø
- 3-4 ss solsikkekjerner
- 3-4 ss gresskarkjerner
- 1 dl havregryn - glutenfri
- 4 dl glutenfirtt mel, evt. quinuamel (kan også lages med vanlig mel)
- 2 ts fiberhusk (dersom du bruker vanlig mel skal du sløyfe fiberhusk)
- 3 ts bakepulver
- 2 ss rapsolje (kan sløyfes)
- en "klype" sukker
- etpar "klyper" salt
- ca 1/2 l vann
Bland alt og rør godt. Deigen skal være så fast at den ikke renner utover når du legger den på et bakepapir, samtidig som den er såpass klissete at du ikke kan elte den, da blir sconsene fort harde og tørre. Lag en tykk grøt! Fordel deigen utover et stekebrett dekket med bakepapir - ca 2-3cm høy. Du kan velge om du markerer/deler opp i biter nå, eller steker hele "kaka" og skjærer opp etterpå. Jeg bruker å dele opp etter at den er stekt og avkjølt litt, og får da 6-8 passe store scones.
Stekes ved 200 grader ca 30 min. Steketiden avhenger av din ovn, men 30-40 min bruker å være nok.
Del bitene i 2 og ta på yndlingspålegget ditt - NAMMM!!
Sconsen er som det meste annet bakverk, best når det er ferskt, så hvis det er noe igjen - putt det i fryseren!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelige kommentarer